Verdens beste damekor i Beiarn!

Jeg synger i damekoret Korinteran. Det er det eneste damekoret  Beiarn og dermed verdens beste i Beiarn! Ikke så aller verst i sammenligning med kor andre steder i verden, vil jeg være så freidig og påstå.

Det er et utrolig rikt musikkliv i Beiarn. Tenk, vi er rundt tusen innbyggere, og vi har damekor og mannskor, Familiekor og hornmusikkforeninga Tempo. Og så har vi band og sanggrupper og masse folk som bare er flinke til å synge og spille.

Musikk er folkehelse! Både å spille og å høre på gjør noe med oss. Vi er nok mange som har erfart at det er tungt å komme avgårde på korøvelse når energien og humøret er på bunn. Men når man først overvinner dørstokkmila, da oppdager man at man får både energien og humøret på plass ganske så fort.

Sangøvelse med Korinteran

Korinteran er en flott flokk damer, rundt 20 stykker for tiden. Alderen spenner fra rundt 30 til 80, Asrunn som er eldst, er faktisk 82! Ikke verst!
Jeg setter sånn pris på alle disse damene, og selvfølgelig Stian, dirigenten vår! Han inspirerer og løfter oss til stadig nye høyder. Vi har hatt en fantastisk utvikling i koret, lærer stadig nytt og prøver oss på vanskeligere ting. Vanskelige og utfordrende sanger er artigst, sjøl om man kan fortvile underveis og tro at dette klarer vi aldri. Desto større glede når vi faktisk klarer det likevel!
Det var vel en passe dose skryt…

Så, koret er en av de store plussene i Beiarn. Anbefaler alle damer til å bli med, for vi har det skikkelig trivelig i lag. Vi er ikke proffe, og mange leser ikke noter, men vi får det til likevel! Hver tirsdagskveld møtes vi til øvelse, enten på Moldjord skole eller Trones skole. Så opptrer vi på kulturkvelder og andre arrangement. Vi har to egne faste konserter, sommerkonsert i juni og julekonsert i desember.

Og til våren skal vi reise på kortur til Stockholm! Det blir artig!
Tidligere har vi vært i Krakow, Trondheim, Dublin – og mange plasser i Nordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *